Vanaf 2005 sloegen beide marsen van Defensie, La Marche Européenne du Souvenir et de l'Amitié (MESA) en de Vierdaagse van de IJzer, de handen in elkaar om hun meest getrouwe wandelaars GRATIS een bijkomend aandenken te schenken die hun glansprestatie extra in de verf zet.

Welk aandenken werd hiervoor uitgekozen?

Het aandenken is een massieve, zilverkleurige penning in matte uitvoering en voorgesteld in een luxueus bewaardoosje. De penning met een diameter van 5 cm is aan beide zijden gegraveerd.

De voorzijde toont een combinatie van de medailles van beide marsen tegen een kaart van België. De vermelding luidt "Marsen van Defensie – Marches de la Défense".
Op de achterzijde staat het logo van Defensie met de vermelding "Vierdaagse van de IJzer – Marche Européenne du Souvenir et de l'Amitié".

Wie heeft recht op de penning?

Om aanspraak te kunnen maken op dit unieke aandenken moeten de gegadigden aan twee voorwaarden voldoen:

  • deelgenomen hebben aan de MESA en de Vierdaagse van de IJzer in hetzelfde kalenderjaar;

Voorbeeld: deelnemen aan de Vierdaagse in 2009 en aan de MESA in 2010 (10 maanden verschil) geven geen recht op de penning!

  • er telkens de "4 x 32 km" volledig uitgestapt hebben.

Voorbeeld: opgeven tijdens dag 3 van de MESA en de Vierdaagse volledig uitstappen of de MESA tot een goed einde brengen maar tijdens de Vierdaagse op dag 4 slechts de 16 km stappen geven geen recht op de penning!

“Ik voldoe aan de voorwaarden; hoe bekom ik nu de penning?”

“De wandelaar richt een schrijven aan het secretariaat “Vierdaagse van de IJzer” met vermelding van zijn inschrijvings- of startnummer van zowel de MESA als de Vierdaagse.

Secretariaat Vierdaagse van de IJzer
Matrozenlaan 16
8620 Nieuwpoort

Indien, na controle van de tussentijden op beide marsen, blijkt dat wandelaar voldoet aan de gestelde voorwaarden, wordt de penning kosteloos opgestuurd vanaf 15 oktober.”